Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de workshop EN ISO 15614-1 & NEN EN ISO 9606-1:2013Start 29 januari 2015

14-1-2015

Als lasverantwoordelijke en uitvoerende lasser is het noodzakelijk om kennis te hebben van de benodigde laskwalificaties en de daarbij behorende lasmethode beschrijvingen (LMB). Onze korte praktijkgerichte training vergroot uw kennis op het gebied van lasnormen waardoor u de juiste keuzen kan maken m.b.t. laskwalificaties.

Onderwerpen:

  • Lasnormen en WPS-en
  • Kwaliteitsborging· NEN en ISO 14731
  • Lasmethode kwalificatie
  • Geldigheidsgebieden NEN-EN-ISO-15614-1 en NEN EN ISO 9606-1:2013
  • Lasmethode beschrijvingen
  • Beproevingsmethoden

KLIK HIER om u in te schrijven

 

Archief Nieuws

LAATSTE NIEUWS

5-5-2015

Themamidddag: RVS en oppervlaktebehandeling

2467_Themadag_11_junii_site.jpg2468_haring.jpg

Roestvast staal werd ontwikkeld begin 1900 vooral voor corrosiebestendige toepassingen in de chemische industrie. Er zijn momenteel meer dan honderd roestvast staaltypes beschikbaar voor veel uiteenlopende toepassingen. Ingewijden weten dat het behandelen van RVS een gecompliceerd verhaal is. Kennis van zaken helpt u de juiste keuzes te maken. Deze themamiddag is een samenwerking met Migatronic.

Lees meer
4-5-2015

overzicht mogelijkheden en kosten verlenging certificaten

Hoe kan ik mijn certificaat laten verlengen en wat kost dat?

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw certificaat te verlengen:

  • Verlengen op basis van een goedgekeurde WPS . Dit kan alleen voor de half-jaarlijkse verlenging en is niet mogelijk bij de twee-jaarlijkse verlenging. Deze optie wordt door de norm geboden, maar hiermee toont de lasser niet zijn kwalificatievaardigheden aan.  Uw investering hiervoor bedraagt € 67,50 excl. BTW p.p. per verlenging.
  • Verlengen op basis van Visuele beoordeling door onze inspecteur Visueel level II. Hierbij levert u een proefstuk aan  ( binnen het lasproces, geldigheidsgebied en materiaal van de lasserkwalificatie). Dit proefstuk wordt visueel beoordeeld en op grond van de bevindingen kunnen wij het certificaat verlengen. Hiermee toont de lasser aan  dat hij nog voldoende kwalificatievaardig is. Uw investering hiervoor bedraagt € 75,- excl. BTW.  Dit kan alleen voor de half-jaarlijkse verlenging en is niet mogelijk bij de twee-jaarlijkse verlenging.
  • Verlengen op basis van fotorapporten.  Hierbij levert u een fotorapport aan  ( binnen het lasproces, geldigheidsgebied en materiaal van de lasserkwalificatie). Uw investering hiervoor bedraagt € 40,- excl. BTW (of is gratis bij abonnement op lascertificaat).
  • Half jaarlijks verlengen op basis van  NDO of DO onderzoek. Hierbij levert u een proefstuk aan , dat vervolgens  NDO of DO wordt beproefd. Indien akkoord, wordt het certificaat verlengd. Uw investering is afhankelijk van het soort verlenging, materiaal, positie etc. zie de tabel hieronder
Lees meer
Meer nieuws